Kuoronjohtaja

Jouni Rissanen (s. 1984) on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2011 pääaineena musiikkikasvatus. Musiikinopettajakoulutuksen rinnalla hän opiskeli kuoron- ja yhtyeenjohtoa Jani Sivénin ohjauksessa Metropolia Ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistui musiikkipedagogiksi (AMK) vuonna 2012. Rissanen on suorittanut myös kuoronjohdon solistiset erikoistumisopinnot vuonna 2015 Tampereen Ammattikorkeakoulussa. Orkesterinjohtoa hän on opiskellut Atso Almilan mestarikursseilla.

Rissanen on työskennellyt Pirkanpoikien päätoimisena taiteellisena johtajana vuodesta 2011 lähtien, tehden yhteistyötä mm. Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin ja Tampere Filharmonian kanssa. Hän toimii myös kuoronjohdon tuntiopettajana Tampereen Ammattikorkeakoulussa.

Kaudella 2018-2019 Jouni Rissanen työskentelee neljän oopperaproduktion parissa: lapsikuoron valmentajana Tampereen Oopperassa (Humperdinck: Hannu ja Kerttu, Puccini: La Bohème) sekä kuoromestarina ja apulaiskapellimestarina Ilmajoen Musiikkijuhlilla (Kuusisto: Aino Ackté, Kantelinen: Mannerheim).