Kuoronjohtaja

Jouni Rissanen (s. 1984) on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2011 pääaineena musiikkikasvatus. Musiikinopettajakoulutuksen rinnalla hän opiskeli kuoron- ja yhtyeenjohtoa Jani Sivénin ohjauksessa Metropolia Ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistui musiikkipedagogiksi (AMK) vuonna 2012. Rissanen on suorittanut myös kuoronjohdon solistiset erikoistumisopinnot vuonna 2015 Tampereen Ammattikorkeakoulussa. Orkesterinjohtoa hän on opiskellut Atso Almilan mestarikursseilla.

Rissanen on työskennellyt Pirkanpoikien päätoimisena taiteellisena johtajana vuodesta 2011 lähtien, tehden yhteistyötä mm. Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin ja Tampere Filharmonian kanssa. Hän on toiminut myös kuoronjohdon tuntiopettajana Tampereen Ammattikorkeakoulussa sekä laulajana ammattilaiskuoroissa, kuten Helsingin kamarikuoro ja Tampere Cappella.

Päätoimensa ohella Rissanen on työskennellyt useissa oopperaproduktioissa: lapsikuoron valmentajana Tampereen Oopperassa (Kortekangas: Veljeni vartija, Humperdinck: Hannu ja Kerttu, Puccini: La Bohème, Bizet: Carmen), kuoromestarina ja apulaiskapellimestarina Ilmajoen Musiikkijuhlilla (Kantelinen: Mannerheim, Kuusisto: Aino Ackté, Linkola: Hiljaiset perivät maan) sekä kapellimestarina Seppo Pohjolan oopperassa Sillanpää.