Poika & ääni

ENKELIN ÄÄNI
Puhdas poikasopraano on ainutlaatuinen instrumentti, jota on syystä kuvattu enkelin ääneksi. Se soi kirkkaasti, ilman vibratoa tehden syvän vaikutuksen kuulijaan. Mutta pikkuenkeleistä tulee vähitellen miehiä, ja äänet muuttuvat. Tämä jatkuva muutos tekee poikakuoron kouluttamisesta ja sen soinnin hallinnasta erittäin haasteellisen tehtävän.

PASSION
Pirkanpoikien tavoite on olla musiikin huipulla. Tason ylläpitämiseksi teemme vahvaa musiikkipedagogista perustyötä, vaalimme kuoron ainutlaatuista sointia ja rakennamme ohjelmistomme korkeiden taiteellisten tavoitteiden mukaan.

MISSIO
Prima Parte

Kaiken toiminnan ydin on lapsi ja musikaalisuus, jonka uskomme löytyvän jokaisessa lapsessa. Poikakuoro Pirkanpoikien päätehtävä on kehittää huostaansa uskottujen lasten musiikintietämystä ja -ymmärrystä sekä tarjota tilaisuus musiikillisen lahjakkuuden kehittämiseen.

Parte Secundo
Olemme kasvattajayhteisö, jolla on myös yhteiskunnallinen tehtävä. Korostamme toisista välittämistä, vastuullisuutta ja oman panoksen antamista yhteisön hyödyksi. Arvostamme myös kaunista käytöstä ja tiedämme olevamme taustayhteisömme ja tukijoidemme lähettiläitä.

POJAT
Poikakuoro Pirkanpojat antaa laulajilleen klassisen, laulamiseen perustuvan monipuolisen musiikkikoulutuksen. Pienimmät pojat aloittavat Pirkanpojat-muskarissa 5-6 -vuotiaina. 7-11 -vuotiaina liitytään kuoron jäseneksi Concentus-valmennusryhmään, josta siirrytään taitojen kasvaessa A-kuoron sopraano- tai alttostemmaan, myöhemmin miesääniin. Säveltapailu- ja äänenmuodostusopetus kulkevat kuorotyön rinnalla, ja sosiaaliset taidot hioutuvat vapaamuotoisessa yhdessäolossa leireillä ja esiintymismatkoilla Suomessa ja ulkomailla.

OHJELMISTO
Pirkanpoikien ohjelmiston näyttävin osa ovat suuret mestariteokset, kuten J. S. Bachin kantaattiteokset ja Mozartin Requiem. Kirkkomusiikin rinnalla esitetään monipuolista ohjelmistoa oopperasta pop-lauluihin. Kuoro esiintyy vuosittain n. 30 kertaa Tampereella ja lähiympäristössä, avustaa Tampereen seurakuntayhtymän jumalanpalveluksissa ja esiintyy myös tilauksesta erilaisissa kokoonpanoissa. Kuoro tekee yhteistyötä mm. Tampereen Oopperan ja Tampere Filharmonian kanssa.

HISTORIA
Poikakuorojen kulta-aika sijoittuu musiikissa barokin kauteen, jolloin sävellettiin protestanttisen kirkkomusiikin keskeisimmät teokset. Suomessa poikakuorojen uusi tuleminen alkoi v. 1952, jolloin perustettiin Cantores Minores. Poikakuoro Pirkanpojat perustettiin 1970. Kuoron nykyinen taiteellinen johtaja, musiikin maisteri Jouni Rissanen on työskennellyt Pirkanpojissa tammikuusta 2011 lähtien.

TALOUS
Pirkanpoikien talous perustuu sidosryhmien aktiivisuuteen, lahjoituksiin ja avustuksiin. Saamme avustusta mm. Tampereen kaupungilta ja ev.lut. seurakunnilta. Poikien vanhempien talkootyö on yksi toiminnan perusedellytyksistä. Olemme kiitollisia yleisön tuesta: osallistumisestanne konsertteihin, tilausesityksistä sekä lahjoituksista.