Kuoronjohtaja

Jouni Rissanen (s. 1984) on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2011 pääaineena musiikkikasvatus. Musiikinopettajakoulutuksen rinnalla hän opiskeli kuoron- ja yhtyeenjohtoa Metropolia Ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistui musiikkipedagogiksi (AMK) erinomaisin arvosanoin vuonna 2012. Rissanen on suorittanut myös kuoronjohdon solistiset erikoistumisopinnot vuonna 2015 Tampereen Ammattikorkeakoulussa. Orkesterinjohtoa hän on opiskellut Atso Almilan mestarikursseilla.

Rissanen on työskennellyt Pirkanpoikien päätoimisena taiteellisena johtajana vuodesta 2011 lähtien, johtaen useita kuoro-orkesteriteoksia, a cappella -konserttiohjelmia sekä poikkitaiteellisia projekteja. Hän on toiminut myös kuoronjohdon tuntiopettajana Tampereen Ammattikorkeakoulussa sekä laulajana ammattilaiskuoroissa, kuten Helsingin kamarikuoro ja Tampere Cappella.

Jouni Rissanen debytoi oopperakapellimestarina Hämeenkyrössä vuonna 2017 Seppo Pohjolan oopperassa Sillanpää. Tämän jälkeen hän on työskennellyt lapsikuorovalmentajana Tampereen Oopperassa (Kortekangas: Veljeni vartija, Puccini: La Bohème, Bizet: Carmen) sekä Ilmajoen Musiikkijuhlien kuoromestarina/apulaiskapellimestarina (Kantelinen: Mannerheim, Kuusisto: Aino Ackté, Linkola: Hiljaiset perivät maan). Vuonna 2020 hän aloitti Tampereen Filharmonisen Kuoron kuoromestarina.

Rissanen toimii myös Taiteen edistämiskeskuksessa Pirkanmaan taidetoimikunnan jäsenenä kaudella 2020-2022.