Pirkanpoikien uusi ilme

Lämpimästi tervetuloa Pirkanpoikien uudistuneille web-sivuille!

Kuoron vuosi on parhaillaan huipentumassa joulukonsertteihin. On taas aika pohtia, miten poikien laulu tavoittaisi uudet kuulijat. Tulevana kautena aiomme pitää entistä tiiviimmin yhteyttä kuoron ystäviin: ehkä oletkin jo aiemmin seurannut Facebook-sivuamme, Instagram- tai Twitter-tiliä. Mikäli et, käy tutustumassa!

Poikakuorolaulu on monelle outo ja tuntematon harrastus. Harva on koskaan kuullut sekakuoromuotoista poikakuoroa konsertissa. Työssäni kohtaan usein kysymyksiä: ”Minkä ikäisiä poikia kuorossa voi toimia?” ”Miten äänenmurroksen aikana voi laulaa?” ”Miten noin iso poikajoukko saadaan pysymään rauhallisena?” Näihin ja moniin muihin kysymyksiin pyrkii vastaamaan parhaillaan lukemasi kuoroblogi, jonka tarkoituksena on esitellä poikakuorotoimintaa eri näkökulmista: puheenvuoron saavat niin johtokunnan jäsenet, kuorovanhemmat kuin pojatkin. Myös matkakertomukset ja leirikuulumiset kirjoitetaan suoraan blogiin luettavaksi.

Vuosi 2016 oli Pirkanpojille erityisen innostava: perustimme kuorolle oman, laulamista painottavan musiikkileikkikouluryhmän yhteistyössä Tampereen konservatorion kanssa. Syksyn ryhmä täyttyi heti ja kartoitamme nyt mahdollisuuksia laajentaa toimintaa. Poikien laulunopetus vaikuttaa kiinnostava vaihtoehto musiikkikasvatuksen kentässä nykyäänkin!

Uusi vuosi tuo mukanaan kiehtovia haasteita, kuten Tampereen Sävel -konsertin yhdessä Nuorisokuoro Sympaatin, Tampere Filharmonian ja Tommi Hakalan kanssa 7.6.2017. Konsertissa esitetään Paavo Korpijaakon teoksen kantaesitys. Lisäksi juhlistetaan luterilaisen reformaation 500-juhlavuotta.

Nähdään ja kuullaan kuoron tapahtumissa!

Jouni Rissanen
Taiteellinen johtaja

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.