Poikakuoro Ruotsissa

Pirkanpoikien konserttimatka Tukholmaan lähti liikkeelle Tampereen Keskustorilta, jossa 60-henkinen matkaryhmä pakattiin bussiin viimeistä paikkaa myöten. Nokka käännettiin kohti Helsinkiä ja matkahuoltajat tutustuivat oman pienryhmänsä poikiin. Matkanjohtaja Jari Niemi kertasi yhteiset säännöt ja delegoi tehtävät. Laivaan päästyämme hyttipaikkoihin tuli yllättäen muutoksia, kun hytin seinän takana jylläsi M/S Mariellan konehuone. Laivabuffet kuitenkin rauhoitti pian vilkkaat kuorolaiset ja pelihuone keräsi uteliaita osallistujia. Iltaan kuului myös taikurishow’n ihmettelyä sekä pari suuren suosion saanutta miesäänten karaoke-esitystä. Kuullaankohan paluumatkalla lisää?

Laiva-aamiainen valmisti pojat ensimmäiseen kaupunkipäivään. Aluksi jatkettiin merellisissä tunnelmissa Vasa-museossa, jossa tutustuttiin sotalaivan historiaan niin elokuvan kuin oppaan esittelemänä. Restauroidun, upean hylyn havaittiin kertovan 1600-luvun pohjoismaisesta kuvataiteesta samalla tavalla kuin Piae Cantiones -laulut musiikista. Matka jatkui Sergelin torille, jossa ryhmillä oli hetki aikaa käydä ostoksilla. Bussi kuljetti kuoron Scandic-hotellille, kun perillä ilmastointilaite alkoi yskiä. Onneksi pitkiä siirtymiä ei ole odotettavissa… Harjoitukset pidettiin konferenssitilassa, jossa käytiin iltakonsertin ohjelmisto läpi. Illallisella matkanjohtajan ehdottama ulkoilu ei vielä saanut aivan yksimielistä vastakaikua.
Vaan kuinkas sitten kävikään! Kaunis kevätilta sai jalkoihin liikettä ja miesäänet kantoivat pikkusopraanoita reppuselässä. Kävely Älvsjön idyllisellä omakotialueella virkisti mieltä ja kehoa, laulettiinpa matkalla ikkunoita pesevälle rouvalle ja lasten pihajuhlia isännöivälle perheellekin! Ei me suomalaiset aina niin juroja olla.

Kevät on Ruotsissa pitkällä: koivuissa näkyy nuoret lehdet ja ruohikot vihertävät. Päivän viimeisen kauppareissun jälkeen poikia kutsuu sauna ja hotellihuoneen ikkunasta siintää kaunis auringonlasku.

/ Jouni

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.